keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Nolo tilanne johti työajan säästöön

Parisen vuotta sitten kaverini kysyi minua lounaalle välimeri-tyyliseen ravintolaan. Menimme syömään ja koska buffet-pöydän antimet eivät herättäneet suurta mielenkiintoa, niin otin varman päälle rullakebabin. Kun ravintoloitsija huomautti, että juomat täytyy tilata lista-annokseen erikseen, vilkuilin ympärilleni ja huomasin ravintolan olevan lähes tyhjä. Sain kuningasidean; päätin elämäni ensimmäistä kertaa lounaalla juoda oluen Etelä-Eurooppalaiseen tapaan ja vieläpä työaikana. Naureskelin mielessäni, että tämähän on täydellinen rikos - työkaverit, vaimo eikä kukaan saa tästä pienestä irtiotosta tietää.

Kainuun Sanomissa saattoi
seuraavana päivänä nähdä
kebabrullan, oluen sekä
niiden nolostuneen syöjän.

Kun pääsimme istumaan pöytään, syöksyi ovesta Kainuun Sanomien toimittaja ja valokuvaaja haastattelemaan ravintoloitsijaa. Kun tarjoilija lähti tuomaan rullakebabiani ja oluttani kohti pöytäämme, seurasi pahimman pelkoni mukaisesti toimittaja ja valokuvaaja mukana. Toimittaja alkoi välittömästi laukomaan kysymyksiä ja kuvaaja tykittämään valokuvia, jossa pääosassa oli me, olut ja kebabrulla. Toimittaja kysyi esimerkiksi, minkälaisia ravintoloita kaipaisimme Kajaaniin. Vastasin tilanteesta hämillään miettimättä seurauksia "vähähiilihydraattisia", koska olin joku kuukausi takaperin kokeillut karppaamista.

Seuraavana päivänä Kainuun Sanomia koristi puolen sivun juttu (ilmeisesti jutun aiheista oli puutetta), jossa minä, kebabrulla ja olut toivoimme Kajaaniin vähähiilihydraattisia ravintoloita. Lisäksi jutussa kerrottiin, että meidän kaverusten työpäivien kuluvan aika lailla eri ravintoloiden lounaslistojen vertaamiseen.  

Työaikaa säästävä idea sai alkunsa

Lehtijutusta sain kuulla kuittailuja kavereilta vielä pitkään, mutta oli siinä jotain hyvääkin. Ryhdyin nimittäin miettimään, miten paljon ihmisillä voi mennä työaikaa, kun he katsovat netistä eri ravintoloiden lounaslistoja ja koittavat päättää mihin menevät syömään. Kehitin tämän siivittämänä maksuttoman Ruokarobotti.com -palvelun, joka toimii tällä hetkellä Kajaanissa, Kuopiossa ja Oulussa. 

Ruokarobotti.com:sta näkee yhdellä silmäyksellä paikka kunnan
lounasvaihtoehdot.

Ruokarobotti.com hakee automaattisesti lounaslistat eri ravintoloiden kotisivuilta ja kokoaa ne samaan helposti vertailtavaan näkymään.  Palvelu tarjoaa myös mahdollisuuden tilata automaattisia ilmoituksia halutuilla lounas-hakusanoilla omaan sähköpostiin. Tämä mahdollistaa sen, että esim. lohen ystävä voi saada kaikista lohi-ruuista ilmoituksen sähköpostiinsa joko saman viikon alussa tai kyseisen lounaspäivän alussa.

Ruokarobotti.com:in lounaskartta näkymä on omijaan
pyörimään erilaisissa infonäytöissä.

Lounaslista -palveluilla voi säästää arvokasta työaikaa useita minuutteja joka työpäivä. Tein ajankäytöllistä tutkimusta ja huomasin, että pelkästään eri ravintoloiden lounaslistojen avaaminen vei kokeneelta käyttäjältä aikaa kaksi minuuttia (7 ravintolaa). Suurin ajansäästö ja helpotus tuleekin varmasti siitä, että kaikki lounaslistat esitetään näkymässä samalla tavalla ja niiden vertailu on näin paljon helpompaa kuin hyppiminen eri ravintoloiden kotisivuilla.

Muita samankaltaisia lounaslistojen vertailu palveluita:1 kommentti: