sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Säästä sanomalehti tilauksissa

Sanomalehti on hyvä ja perinteinen tapa pysyä kärryillä missä mennään. Toki nykyään digi-aikana moni seuraa mitä maailmalla tapahtuu suoraan verkosta ja näin ollen painettu sana tuntuu monesti jo päivän vanhalta uutiselta. Kuitenkin sanomalehden tilaajia Suomessa oli vielä vuonna 2010 yhteensä 2 813 457 1). Tässä pari oivaa tapaa säästää ja edelleen tietää missä maailma makaa.

1) Sanomalehden kimppatilaus naapurin kanssa 

Jos sinulla on keskiverto paremmat suhteet naapurisi kanssa, niin kannattaa ehdottaa, josko voisitte tilata yhdessä sanomalehden; toki vain toisen nimellä ja osoitteella. Sanomalehden kimppatilauksessa on myös se etu, että esim. omakoti- ja rivitaloissa sanomalehdet jaellaan postilaatikoihin, jotka voivat olla kotiovelta pienoisen matkan päässä. Kun toinen teistä naapureista (se viitseliäämpi ja aamuvirkumpi) hakee ensin lehden laatikosta, lukee sen, niin sen aamutorkumpi löytääkin uunituoreen lehden suoraan oven rivasta.

 "Säästä 50% / n. 150 euroa vuodessa" 


Aamutorkku löytää lehden oven rivasta.


1) Sanomalehden tilauksen lopettaminen ja verkosta lukeminen

Hankkimalla tabletti-tietokoneen kuten iPadin kynnys paperisen sanomalehden tilauksen lopettamiseen häviää miltei kokonaan. Meidän perheessä on kaksi iPadia ja ne ovat korvanneet sekä sanoma- että aikakausilehdet lähes kokonaan. Tabletti-tietokoneen selkeitä etuja verrattuna normaali tietokoneeseen on se, että se on aina välittömästi käytöstä eikä sen käynnistymistä tarvitse odotella. Näin se on omiaan korvaamaan lukulaitteena painetut lehdet. Tablettitietokone vie myös aamukahvipöydästä paljon pienemmän tilan kuin sanomalehdet vaikka sanomalehti olisi nykyaikaisessa tabloid-koossakin. 

Verkossa lukemiseen siirtymisessä heikkouksina on vielä se, että maksuton laadukas toimituksellinen sisältö on vielä hyvin vähäistä. Toisaaltaan taas eri lehtien maksulliset digiversiot on toteuttu teknisesti eri tavoilla eivätkä välttämättä toimi edes kaikilla laitteilla esimerkiksi tabletti-tietokoneella. Myös digilehtien hinnoittelu voi olla jopa kalliimpaa kuin painetun lehden, vaikka digi-lehdessä säästetään sekä paino- että jakelukustannukset. Tulevaisuus on todennäköisesti kuitenkin valoisampi sillä tabletti-tietokoneeseen on olemassa jo lehti-kaupat, jotka tukevat ns. push-julkaisua. Tämä mahdollistaisi sen, että tuore digitaalinen sanomalehti olisi valmiina odottomassa tabletti-tietokoneessa, kun aamukahvipöytään istahtaa.

 "Säästä 100% / n. 300 euroa vuodessa" 


Parhaat sanomalehden korvikkeet verkossa mielestäni ovat:

helppo.aamulehti.fi sivusto on tehty luettavuudeltaan ja käytetävyydeltään
mahdollisimman lähelle sanomalehteä. Palvelu toimii myös erinomaisen
hyvin tabletti-tietokoneella. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti