tiistai 24. heinäkuuta 2012

Täydelllinen ravintolatason illallismenu 10 eurolla

Hyvästä ruuasta nauttiminen voi tulla kalliiksi. Jo aivan perus ilta ketjuravintolassa kuten Amarillo, Torero tms. voi tulla maksamaan helposti reilusti yli 50 euroa per henkilö - Fine dining ruoka-elämykset ovat vielä aivan oma juttunsa. Lisäksi monelle kulinaristille oman paikkakunnan ruokatyyli ja menut ovat tulleet aivan liian tutuiksi ja pienemmissä paikoissa ravintolatkin voidaan laskea yhden tai kahden käden sormilla.

Perustetaan Ruoka-Rinki

Näin me ajattelimme kahden muun pariskunnan kanssa parisen vuotta sitten. Idea oli, että kukin pariskunta järjestää vuorollaan kahdelle muulle pariskunnalle ja itselleen ravintolatason elämyksen sisältäen starterit, pääruoan ja jälkiruoan sekä ruokiin sopivat viinit ja muut juomat. Tajusimme jo varhaisessa vaiheessa, että homma ei muutoin toimi, jos emme suoraan varaa kalenteriimme aikoja pitemmälle aikaa. Ensimmäisellä kerralla varasimme puoleksi vuodeksi ajat; yksi kerran kuukaudessa eli jokaiselle pariskunnalle kaksi järjestämiskertaa.

Thaimaalaista ruokaa suomalaisesta koti-keittiöstä.

Kuin luonnostaan jokaiselle Ruoka-Rinki kerralle syntyi teema; meillä on ollut mm. italialainen, unkarilainen, meksikolainen, amerikkalainen ja thaimaalainen keittiö edustettuina ruokineen ja juomineen. Jokainen on halunnut omalla vuorollaan panostaa ruokaan ja tarjota muille jotain sellaista mikä voisi olla täysin uusi makuelämys. Taso on pyritty pitämään korkealla, jolloin myös omat ruuanlaittotaidot kehittyvät. Aina ei tietenkään voi onnistua ja tärkeätä on, että kukaan ei silti ole ottanut stressiä ruuanlaitosta.

Positiivisia kokemuksia:
 • Ruuanlaittotaidot kehittyvät haastamalla itsensä tekemään uudenlaisia ruokia
 • Pääsee nauttimaan herkuista, joita ei välttämättä lähistön ravintoloista edes löydy
 • Saa uusia herkullisia reseptejä
 • Hyvästä ruuasta saa nauttia aina hyvien ystävien kanssa
 • Lastenhoitoa ei tarvitse välttämättä järjestää, sillä lapset voivat leikkiä keskenään kodin turvallisessa ympäristössä
 • Kun ajat sovitaan hyvissä ajoin ennakkoon, on aina jotain mukavaa tiedossa mitä odottaa
 • Kustannukset verrattuna ravintola iltaan ovat luokkaa 10 - 30%


2 kommenttia:

 1. Itse olen harrastanut tietyn porukan kanssa saman tyyppistä, ja hyväksi koettu juttu on! Ja varsin hauskaa. Tv:stä tuttu "arvostele mun illallinen" tyyppinen ruokailu, kolmen ruokalajin meny muutaman hengen porukalle on ollut loistava idea kyllä.
  Ainut ongelma on juuri ajan varaaminen ja järjestäminen kun meinaa aina tupata kiireitä itse kullekkin tulemaan. Tuo pidemmälle ajalle varaaminen onkin hyvä idea, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan kiva idea jos porukkaa on ja ajat saat sovittua kaikille sopivaksi ja kuka milloinkin mitä tekee. :)

   Poista