tiistai 6. marraskuuta 2012

Säästä sukilla aikaa ja hermoja

Kerran eräissä pukujuhlissa samassa pöydässä istunut rouva tuumasi minulle, että sinullapa on söpö naisten sukka jalassa. Tottahan se oli; toisen sukan ylävartta koristi kirkkailla helmillä varustettu nalle. Vaimon sukka oli jotenkin kulkeutunut omien sukkien sekaan ja kaiken kiireen keskellä oikeata paria etsien olin huomaamatta laittanut jalkaan "lähes" samanlaisen sukan. 

Aamulla olisi kiva tehdä muutakin kuin penkoa sukkalaatikkoa.

Melko monella meistä on sukkaongelma, johon olemme kuitenkin ajan saatossa turtuneet. Herätyskellon soidessa pitäisi sukkalaatikosta löytyä kaksi paria sukkia, mutta kuinkas ollakkaan käteen sattuu vain eri parin sukkia. Pyykkiä pestäessä tuntuu myös aina yhtä epätodelliselta, miten pyykkikoneestakin voi tulla niin lukematon määrä eri parin sukkia. Vaikka kuinka sukat järjestäisi hienosti pyykkiä pestäessä, kuivattaessa ja vaatekaappiin laittaessa, pitää orposukat omia kekkereitään sukkahyllyllä.

On sukkarevoluution aika

Sain yksi päivä rohkean idean; heitän kaikki vanhat sukat roskiin ja ostan uusia tilalle. Ajatus tuntui ensiksi hölmöltä ja jopa tuhlaamiselta. Pienen miettimisen jälkeen, oivalsin kuitenkin, että tämä on erinomainen keino säästää aikaa ja hermoja vieläpä edullisesti. Ostin vanhojen sukkien tilalle 12 paria uusia samanlaisia sukkia, joiden hinnaksi tuli noin 30 euroa. 

Mustat perussukat sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Kaksitoista paria sukkia on riittänyt päivittäisessä käytössä varsin hyvin, kun pyykkiä kuitenkin tulee pienten lasten perheessä pestyä luonnostaan kohtuullisen usein. Aloitin juuri nyt noin puolen vuoden jälkeen toisen kierroksen sukkarevoluutiossa ja heitin jälleen kaikki vanhat sukat kerralla pois. Noin 60 euroa vuodessa ei tunnu pahalta summalta siihen, että sukat löytyvät hetkessä, sopivat joka tilanteeseen ja ovat hyvässä kunnossa.

Yhteenveto kokemuksista ja hyödyistä:
  • Joka aamu ajan ja hermon säästöä
  • Pyykkihuolto helpompaa, kun sukille ei tarvitse yrittää etsiä paria 
  • Nolot tilanteet "lähes samanlaisista" sukista jäävät pois
  • Sukat ovat aina käytännössä hyväkuntoisia ja kuluvat suhteellisen tasaisesti normaali kierrossa
  • Kaikki sukat on helppo vaihtaa kerralla uusiin ja yleensä myös useamman sukkaparin ostaja saa alennusta (esim. Dressmann osta 3 pakettia sukkia, maksa 2)
  • Järjestelmän toimivuus on riippuvainen siitä, että kaikki sukat ovat täysin samanlaisia -> järjestelmä toimii siis todennäköisesti paremmin miehille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti