torstai 7. maaliskuuta 2013

Lisää tehokkuutta Macillä työskentelyyn

Mac OS Lionin ja Mountain Lionin App Storessa on saatavilla erittäin näppärä PopClip -ohjelma muutaman euron hintaan (hinta on vaihdellut viime aikoina n. 1 - 5 euron välillä). PopClipin avulla kaikenlainen tekstin kopiointi ja hyödyntäminen helpottuu. PopClip aktivoituu aina, kun tekstiä valitaan lähes missä tahansa sovelluksessa. Tällöin tekstin yläpuolelle avautuu valinta, mitä tekstillä halutaan tehdä. Teksti voidaan esim. kopioida leikepöydälle, suorittaa Google-haku sillä tai luoda tekstistä uusi muistutus itselle. Erilaisia toimintoja voidaan asentaa lisäosina ja näitä onkin saatavilla ilmaiseksi PopClipin Extensions-pankissa kymmenittäin. 

Lisäosia voi myös tehdä itse, jopa ilman ohjelmointiosaamista. Tein itse lisäosan, joka tunnistaa Itellan ja UPS:n pakettien seurantakoodit ja tarjoaa suoran linkin seurantasivulle. Tähän ei tarvittu lainkaan ohjelmointia. Lisäosan voit ladata maksutta tästä

Vain mielikuvitus on rajana - erilaisia lisäosia voi myös tehdä itse!

Alunperin ostin ohjelman ainoastaan sitä varten, että voisin luoda helposti muistutuksia Mac OS:n omaan muistutusohjelmaan esimerkiksi sähköposteista tai muista teksteistä. Tämä toiminto toimiikin varsin mallikkaasti ja on helpottanut arkea erittäin paljon. Alunperin muistutukset menivät PopClipillä satunnaiseen muistutuslistaan, mutta olin yhteydessä PopClipin kehittäjään ja pyysin, että hän tekisi sovellukseen mahdollisuuden valita mihin listaan muistutukset menevät. Kehittäjä vastasi vuorokauden sisällä viestiini ja muutaman päivän päästä tämä pyyntö oli toteutettu sovellukseen. Kerrassaan hienoa toimintaa sovelluksen kehittäjältä.

Muistutuksia on helppo luoda mistä tahansa tekstistä yhdellä klikkauksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti