sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Autopuhelin 3,90 eurolla

Autossa olisi aina hyvä olla puhelin mukana ja mielellään kytkettynä vielä bluetooth handsfree toimintona autoon kaiutin ja mikrofonijärjestelmään. Puhelin voi jäädä vahingossa matkasta ja juuri silloin sinut pitäisi saada kiinni tai sinun pitäisi pystyä soittamaan tärkeä puhelu. Liikenteessä tai perillä voi tulla myös hätätilanne, jolloin puhelimella voidaan jopa pelastaa henkiä.

Autoon puhelin

Lähes jokaisella pyörii laatikoissa joko yksi tai useampi vanha puhelin, jolla pystyy kyllä hyvin soittamaan ja vastaanottamaan puheluita. Puhelin on vain joissain vaiheessa vaihtunut parempaan ja vanhalla puhelimella ei juurikaan ole enää jälleenmyyntiarvoa. Moni kokee myös työlääksi tyhjentää vanha puhelin omista yhteystiedoista, kamerakuvista ja muusta sisällöstä, ennen kuin puhelimesta voi luopua ulkopuoliselle. Siispä juuri tällainen vanha puhelin on kuin omijaan uudeksi autopuhelimeksi!

Joissakin autoissa voi olla jopa telakka puhelimelle
keskikonsolissa.


Autopuhelin liittymän valinta

Prepaid-liittymä voi olla kuin omijaan autopuhelimen liittymäksi, sillä siinä ei ole kiinteitä kuukausimaksuja eikä myöskään sen mahdollinen häviäminen huoleta niin kuin omalle nimelle rekisteröity liittymä. Huomioitavaa kuitenkin on, että liittymään kohdistuu tiettyjä voimassaoloaikoja. Esimerkiksi DNA:lla liittymä vanhenee 8 kuukaudessa viimeisestä puheaikalatauksesta ja käyttämätön puheaika vanhenee 6 kuukaudessa. Itse ostin esimerkiksi DNA Super Prepaid -liittymän hintaan 3,90 euroa R-Kioskista (sis. 7 euroa puheaikaa). 


Operaattoreilla on myös liittymiä, joissa kuukausimaksut ovat alhaiset (esim. DNA:lla edullisin 0,90 euroa / kk). 

Oli liittymä mikä tahansa edellä olevista, tulee sen mukana myös uusi numero. Uuden autopuhelinnumeron tiedottaminen kaikille sitä tarvitseville voi olla hieman työlästä, jolloin voi olla myös harkitsemisen arvoista miettiä soitonsiirtoa omasta taskupuhelinliittymästä autopuhelimeen. Tällöin kuitenkin kannattaa huomioida, että puhelusta syntyy myös vastaanottajalle kustannuksia, jos eri operaattoriverkosta oleva puhelin saapuu soitonsiirrolla autopuhelimeen. Tällöin Prepaid-liittymä voi hyvinkin nopeasti kuivua tyhjiin ja toisaalta kuukausihintaisesta liittymästä voi tulla yllättävänkin kova lasku.

Jos sinulla on käytössä Soneran liittymä on kolmas vaihtoehto hankkia Sonera Multi-SIM -rinnakkaiskortti, jolloin sekä sinun taskupuhelin, että autopuhelin molemmat hälyyttävät eikä erillistä soitonsiirtoa tarvita, vaan puhelut menevät samaan liittymään/laskuun kuin taskupuhelimen liittymä.

Autoon liittäminen

Puhelin kannattaa liitää autoon siten, että se olisi aina käytettävissä ja laturissa (lataa kun auto päällä). Tällöin peruspuhelinkin pysyy aina päällä. Esimerkiksi itselläni ei ole Nokian perus puhelin sammunut kertaakaan vuoden aikana. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että auto on ollut käytössä lähes joka päivä jonkin verran.

Jos auton tupakansytytin rasiat loppuvat kesken, voi aina
hankkia haaroituslaitteen (maksavat n. 5 - 20 euroa).

Kun puhelimen virran saanti on turvattu, kannattaa puhelin liittää osaksi auton omaa handsfree-järjestelmää. Monessa Bluetooth-handsfree-järjestelmissä on mahdollisuus laittaa eri puhelimille kytkentäjärjestys. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi ensisijaisena puhelimena auton järjestelmään kytkeytyy aina taskupuhelin ja vasta toissijaisena autopuhelin.

Auton Bluetooth Handsfree asetuksissa voidaan valita puhelinten
kytkentäjärjestys.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti