sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Itsenäisesti toimiva Info TV Apple TV:llä

Applen tuotteet mahdollistavat uusia tapoja tehdä vanhoja asioita - uusia oivalluksia löytyy koko ajan lisää. Aiemmin kerroin tässä blogissa, kuinka perinteisen kauppalistan saa modernisoitua. Tässä artikkelissa kerron, kuinka n. 100 euron Apple TV:llä ja millä tahansa näytöllä saa tehtyä toimivan Info TV -ratkaisun, joita käytetään erilaisia odotustiloissa, ruokaloissa, taukotiloissa yms. Mikä parasta Info TV:tä voi helposti ja nopeasti päivittää iPadillä mistä tahansa.

Mitä tarvitaan

  • Apple TV liitettynä näyttöön / televisioon
  • iPad, iPhone tai Mac -tietokone
  • iCloud -tunnukset
  • Keynote App (tai muu ohjelma, jolla voi tuottaa esityksellisiä kuvia)

ToimintaperiaateiPadillä luodaan kuvatiedostoja (=Info TV ruutuja), jotka synkronoituvat jaetun kuvavirran kautta Apple TV-laitteeseen. Apple TV -laitteessa pyörii näytönsäästäjä, joka toistaa Info TV -näyttöruutukuvat automaattisesti. Toki Apple TV:ssä on myös AirPlay mahdollisuus vastaanottaa lähes mitä tahansa sisältöä, mutta tällöin Apple TV on riippuvainen toisen laitteen läsnäolosta samassa lähiverkossa. Tässä ratkaisussa Apple TV voi toimia itsenäisesti Info TV toistimena ja Info TV:n päivityksen voi tehdä myös mistä tahansa.

Asetusten määrittely


  1. Luo uusi kuvavirta: Valitse iPadista "Kuvat" -sovellus, valitse Kuvavirta -välilehti ja paina vasemmasta yläreunasta + -painiketta lisääksesi uuden kuvavirran. Kuvavirran nimeksi voit antaa vaikkapa Info TV ja vastaanottajaksi sinun ei tarvitse valita kentään.
  2. Varmista, että Apple TV:ssä on sama iCloud tunnus käytössä kuin iPadissa (kohdassa Asetukset ja iTunes Store). Valitse Apple TV:stä Asetukset ja sieltä Näytönsäästäjä. Valitse näytönsäästäjän aloitusajaksi pienin mahdollinen eli 2 minuuttia. Valitse tämän jälkeen näytettävä kuvavirta, kohdasta kuvat. Näytönsäästäjäksi (efektiksi) kannattaa valita klassinen ja sen alta työntö. Tämä sopi minusta parhaiten Info TV käyttöön.


Info TV:n päivittäminen

Hain sopivaa ohjelmaa pitkään Info TV:n päivittämistä varten. Lopulta kuitenkin Applen oma Keynote vaikutti parhaimmailta, koska se on juuri tehty esityksiä varten ja sisältää kattavat työkalut monipuolisten esitysten luontiin. Keynotessa ei kuitenkaan ole kuvien/esitysten jako mahdollisuutta iCloudin kuvavirtaan. Tästä ei kuitenkaan tule ongelmia, sillä tämän voi kiertää helposti iOS:n kuvaruutukaappaus toiminnolla, joka tehdään painamalla HOME -painiketta ja virtapainiketta yhtäaikaisesti. Info TV:n päivittäminen onnistuu myös iPhonella tai Mac-tietokoneella käyttäen hyväksi samalla tavalla jaettua kuvavirtaa.Huomioitavaa

Yksi puute "Apple Info TV" ratkaisussa kuitenkin on. Vaikka iPadissa kuvavirrassa olevien kuvien järjestystä voi muuttaa, ei kuitenkaan Apple TV osaa niitä toistaa oikeassa järjestyksessä vaan järjestys vaikuttaa aina olevan satunnainen. Tämä puute toivottavasti korjaantuu jatkossa Apple TV -päivityksessä.

Jos haluat maksimoida tietoturvan, voit tehdä Apple TV:tä varten uuden ja oman iCloud-tunnuksen, jolle jaat iPadista kuvat. Tällöin kukaan ei pääse Apple TV:llä käsiksi muihin tietoihisi. Uuden iCloud-tunnuksen voi luoda "Tilit"-kohdassa joko Macillä, iPadilla tai iPhonella.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti