keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Älykästä muistiinpanoa Evernotella ja Skitchillä

Evernote on tämän hetken kuumin muistiinpanojen hallinointijärjestelmä. On sinulla tarve tallentaa sitten luento- tai palaverimuistioita, reseptejä, muistilistoja, uusia ideoita tai lähes mitä tahansa sisältöä on Evernote siihen oiva työkalu.

Evernoten käyttöliittymät ovat miellyttäviä ja tehokkaita.

Evernote koostuu muistiinpanojen pilvipalvelusta sekä eri päätelaitteille tehdyistä sovelluksista, joilla luodaan muistiinpanoja ja joihin myös muistiinpanot synkronoituvat. Muistiinpanoja voidaan tehdä mm. teksteinä, kuvina tai äänellä. Evernote on saatavilla lähes kaikenlaisille päätelaitteille ja käyttöjärjestelmille; sen lisäksi sitä voidaan käyttää myös etänä missä tahansa millä tahansa web-selaimella.

Evernoten maksuton versio riittää vallan mainiosti moniin käyttötarkoituksiin ja se sisältää 60 Mb:n edestä muistiinpanojen siirtoa kuukaudessa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tekstinä raja ei tule käytännössä koskaan vastaan. 

Evernoten älykkyydestä yksi pieni osoitus on se, että Evernote osaa nimetä muistiinpanon sijainnin ja oman kalenterimerkintäsi/ajankohdan mukaan automaattisesti, jos unohdat jättää muistiinpanon otsikon tyhjäksi. Evernoten haku toimii erinomaisen hyvin ja voit myös selata muistiinpanoja sijainnin perusteella karttanäkymässä.


Kuvien havainnollistamista Skitchillä

Skitch on yksi kätevä Evernoteen integroituva sovellus, jolla pystyy kuvan päälle lisämään esimerkiksi tekstejä, nuolia ja kehyksiä. Skitch on saatavilla Windows, Mac ja eri älypuhelinalustoille.

Itse olenkin käyttänyt hyvin paljon Skitchiä iPhonessa, jolla kameralla otettuun kuvaan voi liittää erilaisia selitteitä ja lähettää se hetkessä eteenpäin ihmeteltäväksi. 

Skitchillä on nopea pirtää kuvan päälle esimerkiksi nuolia ja tekstejä
havainnollistamaan eri asioita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti