WLAN-tukiasemien lähettämä säteily vaikuttaa uusimpien tutkimusten mukaan haitallisesti aivojen ja sydämen toimintaan sekä siittiöihin.
Lue lisää aiheesta:
- "Langaton tekniikka tekee meistä hedelmättömiä" - Länsiväylä
- Jotain outoa tapahtui siemenille, jotka istutettiin wlan-reitittimen viereen - Talouselämä
- Langattoman teknologian käyttöön liittyy riskejä - YLE Helsinki
- WLAN - Terveysriski koulussa ja unettomuuden syy kotona? - Mikko Ahosen "Sähkömagneettiset kentät ja terveys" -blogi
Yksinkertainen ratkaisu riskien vähentämiseksi
Tulevaisuus näyttää miten todellisista ja haitallista WLAN-tukiasemien lähettämä säteily on, mutta sijoittamalla n. 6 euroa oheisen kaltaiseen ajastimeen ja kytkemällä wlan-tukiasema siihen, voit huomattavasti pienentää riskejäsi.
![]() |
Ajastin Clas Ohlsonilta 5,99 euroa |
Ajastin itse WLANin sammumaan joka yö klo 23:30 ja käynnistymään aamulla 6:00. Tämä automatisointi toiminee suurimmalta osin hyvin. Jos joskus tarvitsen WLAN:ia esimerkiksi myöhempään, voin kytkeä ajastimen väliaikaisesti pois pistorasiasta.
Lisäksi säästöä tulee toki energiassa. Normaali tukiasema vie keskimäärin n. 5 wattia energiaa tunnissa. Jos tukiasema on pois päältä 7 tuntia päivässä, energian säästöä tulee n. 2 euroa vuodessa.
Päivitys 5.1.2014: Mikko Ahosen blogin nimi korjattu.
Päivitys 5.1.2014: Mikko Ahosen blogin nimi korjattu.
Tuo on hyvä suositus myös naapureita ajatellen, sillä WLAN-säteily tunkeutuu kevyesti seinien läpi. Senhän voi jokainen kerrostalossa asuva havaita naapurien langattomien verkkojen määränä, jotka näkyvät omalta kotikoneelta. Vielä parempi olisi tietysti käyttää pelkästään langallista Internet-yhteyttä.
VastaaPoistaHyvä vinkki. Harvan uni (aivot) kun tykkää tuosta WLANin tykittämästä 10 Hz Beacon signaalista ;-)
VastaaPoistaExtra: Mun suomenkielisen blogin nimi: "Sähkömagneettiset kentät ja terveys" . Juhanan blgin nimi taas on: "Säteileekö". Tarkennuksena.
Mitkäköhän ovat turva-/riskietäisyydet modeemista, että haittoja havaitaan? Meillä WLAN boksi istuu esim. makkarista jotakuinkin niin kaukana kuin vain mahdollista - onko haittaa silti?
VastaaPoista