perjantai 3. tammikuuta 2014

Ehkäise WLAN-tukiaseman terveysriskejä

WLAN-tukiasemien lähettämä säteily vaikuttaa uusimpien tutkimusten mukaan haitallisesti aivojen ja sydämen toimintaan sekä siittiöihin.

Lue lisää aiheesta:


Yksinkertainen ratkaisu riskien vähentämiseksi

Tulevaisuus näyttää miten todellisista ja haitallista WLAN-tukiasemien lähettämä säteily on, mutta sijoittamalla n. 6 euroa oheisen kaltaiseen ajastimeen ja kytkemällä wlan-tukiasema siihen, voit huomattavasti pienentää riskejäsi. 

Ajastin Clas Ohlsonilta 5,99 euroa

Ajastin itse WLANin sammumaan joka yö klo 23:30 ja käynnistymään aamulla 6:00. Tämä automatisointi toiminee suurimmalta osin hyvin. Jos joskus tarvitsen WLAN:ia esimerkiksi myöhempään, voin kytkeä ajastimen väliaikaisesti pois pistorasiasta.

Lisäksi  säästöä tulee toki energiassa. Normaali tukiasema vie keskimäärin n. 5 wattia energiaa tunnissa. Jos tukiasema on pois päältä 7 tuntia päivässä, energian säästöä tulee n. 2 euroa vuodessa.

Päivitys 5.1.2014:  Mikko Ahosen blogin nimi korjattu.

3 kommenttia:

 1. Tuo on hyvä suositus myös naapureita ajatellen, sillä WLAN-säteily tunkeutuu kevyesti seinien läpi. Senhän voi jokainen kerrostalossa asuva havaita naapurien langattomien verkkojen määränä, jotka näkyvät omalta kotikoneelta. Vielä parempi olisi tietysti käyttää pelkästään langallista Internet-yhteyttä.

  VastaaPoista
 2. Hyvä vinkki. Harvan uni (aivot) kun tykkää tuosta WLANin tykittämästä 10 Hz Beacon signaalista ;-)

  Extra: Mun suomenkielisen blogin nimi: "Sähkömagneettiset kentät ja terveys" . Juhanan blgin nimi taas on: "Säteileekö". Tarkennuksena.

  VastaaPoista
 3. Mitkäköhän ovat turva-/riskietäisyydet modeemista, että haittoja havaitaan? Meillä WLAN boksi istuu esim. makkarista jotakuinkin niin kaukana kuin vain mahdollista - onko haittaa silti?

  VastaaPoista