lauantai 13. tammikuuta 2018

Apple Pay käyttöön Suomessa

Siitä lähtien kun Apple julkaisi Apple Payn olen odottanut sitä kuumeisesti. Vihdoinkin, kun se tuli Suomeen saataville, huomasin pettymyksekseni, että oma pankkini ei tarjoa Apple Pay mahdollisuutta  luottokortteihin.

Innostuin uudelleen tutkimaan Apple Payn käyttöönottoa kun matka kohtia USA:aa alkoi lähentyä ja rupesin miettimään mitä luottokortteja ja paljonko vaihdan dollari käteistä mukaan. Minulla on ollut tapana välttää luottokortti maksamista USA:sa, koska kortteja kopioidaan siellä niin paljon. Olen maksanutkin vain suurissa marketeissa luottokortilla ja pienemmissä ruokapaikoissa yms. olen käyttänyt aina käteistä. Toisaalta taas käteisen vaihtokulut ovat korkeammat kuin kortin käyttäminen ja käteinenkään ei kovin turvallinen vaihtoehto ole.

Pankin vaihtaminen tai uuden pankkisuhteen luominen pelkän luottokortin takia ei kuulostanut järkevältä. Suomessa Apple Pay yhteensopivia luottokortteja tällä hetkellä tarjoaa lähinnä Nordea ja ST1. Nordealla on oma Tuohi-palvelu, joka tarjoaa kenelle tahansa ainoastaan Apple Pay yhteensopivan luottokortin haluamallaan luottorajalla. Jos hakemus menee läpi kortti saapuu muutamassa viikossa. Tuohi vaikutti muutoin hyvältä, mutta sen 5 euron kuukausittainen tilinhoitopalkkio hieman ärsytti. Tuohen korttiin kuului myös hintaturvavakuutus, jonka hyöty ehkä jäi hieman arveluttamaan.Huomasinkin, että ST1 tarjoaa vastaavanlaisen palvelun, mutta ilman tilinhoitopalkkiota, jos käyttää vähintään kerran kuukaudessa ST1 asemalla korttia (muutoin 3,5 euroa /kk). Lisäksi ST1:n kautta luottokortin saa Apple Payhin käyttöön heti.

Käyttöönotto olikin nopeaa:

  • Ensin ladataan ST1 Way app iPhonelle</a>
  • Tehdään sovelluksen kautta verkkopankki tunnistautuminen (TUPAS)
  • Annetaan perustiedot itsestä, haettu luottoraja ja tietoa omasta taloudellisesta tilanteesta, jonka jälkeen luottopäätös tulee välittömästi
  • Luottokortin saa liitetty Apple Payhin tämän jälkeen heti vaikkakin kortti tulee postissa jälkikäteen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti